Приморско е китно морско градче разположено на 50км. южно от Бургас, градът е разположен на полуостров. Заобиколен е от два големи плажа - най-дългите на юг от Бургас. Северният плаж е открит и чудесен за сърф. Южният е закрит, в залив, морето там е много спокойно и плитко, за това водата се стопля бързо.

В Приморско имате голям избор за почивка и забавления. През деня можете да отидете на един от двата плажа (северен или южен), където да събирате слънчеви лъчи върху мекия и топъл златист пясък или да посетите някой от забележителните природни и исторически резервати които се намират на територията му. Вечер можете да си починете в приятната атмосфера на някои от многобройните ресторанти на града, които освен традиционната българска национална кухня предлагат още много рибни деликатеси, барбекю, пици, жива музика и всевъзможни атракции.

 

Хиляди туристи от целия свят посещават Приморско всяка година по време на летния сезон . Града е предпочитана дестинация заради благоприятния климат, прекрасната си природа, историческите и културни паметници на територията му, гостоприемното местно население и не на последно място различните атракции предлагани на турситите, които го правят подходящ както за спокойна семейна почивка, така и за интезивна почивка с много партита, емоции и незабравими мигове.

Image